Esittely

Tee tuloksia ennätysajassa -ilman turhauttavaa arpapeliä

Näin rapakuntosesta nuoresta tuli Suomen kokenein personal trainer, joka on auttanut jo tuhansia ihmisiä saamaan hämmästystä herättäviä tuloksia

Moi! Haikaraisen Timo tässä. Olen Personal Trainer ja liikuntabiologi (LitM) Jyväskylästä. Kerron tällä sivulla hieman taustastani liikunta-alan asiantuntijana ja kuinka voin auttaa sinua toteuttamaan tavoitteesi.

Tämä koko sivustoni sivusto on Sinua varten. Siksi kerron ensimmäisenä, minkälaisilla palveluilla voin sinua auttaa. Mutta jos haluat tietää, millaisen matkan olen kulkenut alusta nykypisteeseen ja miten olen kehittänyt valmennusmenetelmäni, voit lukea siitä tämän osion alta..

Autan sinua mielelläni KOLMELLA eri palvelulla -klikkaa linkkiä ja lue tarkemmat yksityiskohdat

1) Nostamaan henkilökohtaisella personal training -valmennuksella tuloksesi aivan uudelle tasolle. Kohottamaan kuntoasi, pudottamaan painoasi 5, 10, 15, 20, jopa 50 kg, hankkimaan lihaksia 0,5, 1, jopa 2 kg/kk vauhdilla tai nostamaan suorituskykysi ja arjen energiatasosi täysin uudelle tasolle –kellon tarkasti, ilman turhauttavaa arpapeliä ja arkeen sopivalla tavalla. Lue lisää täältä

2) Innostamaan ja inspiroimaan luennoilla, joissa olen järjestänyt uusimman tiedon aiheesta niin, että tiedät heti mitä tehdä, kuinka teet sen, ja kaiken lisäksi innostut niin, että olet valmis lähtemään treeneihin vaikka suoraan luennolta! Lue lisää täältä.

3) Kohottamaan henkilökohtaisella konsultoinnilla tekemisesi uudelle tasolle ja karistamaan kilpailijasi katsomaan perävalojasi. Tämä kolmas palveluni on tarkoitettu vain liikunta-alan ammattilaisille, personal trainereille sekä kuntokeskuksille: Lue lisää täältä.


Miten tähän on tultu: TH-Valmennus alkuhämäristä tähän päivään

Isosaaren linnake, tammikuu 1995. Alokkaiden taisteluharjoitus etenee lumisessa metsässä. Äkkiä ryhmänjohtaja huutaa: ”Perä jää!”. Siellä perällä olen minä. Keuhkoni ovat räjähtää. Jokaista lihastani polttaa maitohappo. Haluaisin päästä eteenpäin, pärjätä joukossa ja pysyä perässä. Mutta en pysty, sillä ylipainoinen ja rapakuntoinen kehoni  ei vaan yksinkertaisesti jaksa.. Ryhmän on lopulta pysähdyttävä odottamaan minua. Raahustan joukon luo katseita vältellen..

Palaamme kasarmille. Yritän repiä läpimärkiä, ahdistavan puristavia vaatteita päältäni. Katson kaappiin. Siellä otan sieltä kuivat vaatteet tilalle. Jälleen alkaa äherrys, sillä nekään eivät tahdo sopia päälle. Varsinkaan mahan kohdalta. Tunnen tupakavereideni huvittuneet, jopa säälivät katseet selässäni, kun äherrän vaatteita päälleni. Mietin myös, mitä he oikein ajattelevat suorituksestani harjoituksessa -oli kirjaimellisesti heikoin lenkki. Kaikin huipuksi alikersantti kysyy ”Haikarainen, melko surkea suoritus tuossa äsken. Oletteko te koskaan kuntoillut?”

Silloin päätin: Tälle on tultava loppu. Siitä alkoi tämä matka. Silloin päätin, että omistan elämäni tälle asialle. Kunnon, terveyden ja hyvinvoinnin salaisuuksien aukaisemiselle.

Lähtökohdat kunnon kohottamiselle ja painonpudotukselle voivat olla todella heikot, mutta kannattaa silti aloittaa!

Olin kyllä kuntoillut aikaisemminkin. Olin itse asiassa voittanut kaapillisen mitaleita juniorisarjoissa karatessa, hiihdossa ja jääkiekossa. Vetänyt 26 leukaa vielä 1,5 vuotta aikaisemmin ja tehnyt 67 kiloisella kehollani salamannopeita kiertopotkuja, jotka toivat minulle SM-mitaleita karate-kilpailuista. Mutta kuntoilu oli lopahtanut lukion viimeisenä vuonna, kun meluvamma löi pisteen haaveilleni ammattimuusikon urasta. Se tuntui siltä kuin joku olisi vetänyt maton alta. Lihosin 25 kiloa vuoden aikana, sillä keskityin lähinnä syömiseen ja juomiseen.

No, karistin kilot, mutta en kaikkein järkevimmällä tavalla. Siksi mieleeni heräsi myös kysymyksiä: Voisiko tähän olla parempi tapa? Mikä on optimaalinen tapa saada tuloksia, arkeen sopivalla tavalla? Samalla sisälläni syttyi intohimo. Intohimo löytää paran mahdollinen tie tuloksiin. Päätin omistaa elämäni kroppamme toiminnan ihmeellisten salaisuuksien selvittämiseen. Kehon toiminnan koodin aukaisemiseen.

 

Rakastan harjoittelua, mutta en ole aina ollut tällaisessa kunnossa..
..vaan olen ollut myös 25 kiloa ylipainoinen ja todellisessa rapakunnossa (kuva ennen armeijaa) ja tiedän henkilökohtaisesti, että muutoksen aloittaminen ei ole helppoa. Mutta se kannattaa aloittaa silti!

Taustani takia tiedän, että lähtötilanne kunnon kohottamiseen ei aina ole helppo. Tiedän, että sinusta voi joskus tuntua, että et yksin kertaisesti voi saada tuloksia aikaan. Treenissä et enää voi kehittyä –kaikki kivet on käännetty. Mutta yleensä aina löytyy tie kehittyä.. Mutta hypätään vielä hetkeksi takaisin menneisyyteen..

Liikuntabiologian opinnot -Eurooppalaisen valmennuskoulutusjärjestelmän korkein taso

Viime vuosituhannen lopun opiskelin päivät kaupallista alaa ja valmensin illat kamppailulajeja ja yleisurheilua. 2001 tein ratkaisevan askeleen ja päätin myös elättää itseni liikunta-alalla -ihmisiä auttaen. Ryhdyin kurssimuotoisen koulutuksen jälkeen työskentelemään täyspäiväisenä PT-ohjaajana kuntokeskuksessa. Mutta se ei riittänyt, halusin ymmärtää kaiken mahdollisen kehon toiminnasta. Päätin hakea opiskelemaan liikuntabiologiaa Jyväskylän yliopistoon. Se oli hankala hyppy tuntemattomaan. Jätin turvallisen vakiotyön ja kaiken muunkin pääkaupunkiseudulla. Arvelin, onko minusta tähän?

Mutta asiat alkoivat sujua. Valmensin ja työskentelin personal traineria illat ja viikonloput. Muun ajan opiskelin viimeisintä tietoa kehomme toiminnasta yliopistolla. Samalla työskentelin liikuntabiologian ja terveystiedon laitoksella tutkimusprojekteissa, jotta ymmärtäisin entistä paremmin ihmeellisen kehomme toimintaa ja sitä kautta pystyisin tekemään personar training -asiakkaideni kanssa tavanomaisten tulosten sijaa poikkeuksellisia tuloksia. Muun liikenevän vapaa-ajan luin kirjoja ja tieteellisia raporteja kehon toiminnasta, ravitsemuksesta ja valmennuksesta.

Samalla ymmärsin erään todella tärkeän asian: Valmentamisen ja personal traininingin ehdottomaksi huipuksi kehittyy aina valtavan suuren käytännön tekemisen kautta. Vasta kokemus vie tiedon käytäntöön. Siksi otin vastaan kaikki mahdolliset tilaisuudet valmentaa. Lapsia, nuoria, aikuisia, senioreja, täysiä aloittelijoita, kilpaurheilijoita.. Sovelsin valtavaa teoriatietomäärää, jonka yliopistolta, tutkimuksista ja sadoista kirjoista sain.

Otin heti lähtökohdakseni periaatteen, että palveluideni pitää tuottaa asiakkaalle, eli juuri Sinulle, tuloksia nopeasti, mutta turvallisella ja ennen kaikkea kestävällä tavalla. Kaikki turha tai epäolennainen pitää karsia pois, vaikka se olisi kuinka muodikasta. Tämä sapluuna alkoi toimia, mutta..

Aluksi personal trainer -urani oli kaatua epäonnistumisiin..

Onnistumisia alkoi tulla, mutta valmennusuran alkuvaiheessa erityisesti epäonnistumiset opettivat paljon. Ne tuntuivat hankalilta. Tunnustanpa sinulle suoraan, että olin jossain vaiheessa 2005 vuoden tienoilla jopa lopettaa valmentamisen. Venytin itseäni hieman liian kireälle valmentamisen, opiskeluiden ja tutkimustyön tekemisen kanssa. Siihen yhdistyi vielä pari treeniprojektia, joissa emme aivan päässeet haluamiimme tuoksiin. Maailma näytti aika mustalta. Aloin epäillä itseäni: ”Olen luuseri. Maailman huonoin PT. Ei minusta taida olla tähän. Lyön hanskat tiskiin ja vaihdan alaa!”.

Mutta sitten istuin alas ja mietin: ”Hei, kyllä tässä on tullut ihan suurin osa onnistumisia ja koko ajan niitä tulee enemmän! Ei muuta kun eteenpäin!”. Katsoin peilikuvaani. Suupieleni nousivat ylös ja alakulon korvasi hymy. Kuopat kuuluvat matkaan, mutta niistä jatketaan aina eteenpäin!

Kun hyväksyin tämän ja jatkoin sinnikkäästi tekemistä, kehitin ja kehitin toimintaani aamusta iltaan ja asiakkaideni tulokset alkoivat parantua jatkuvasti. Ensin hyvälle tasolle, sitten tulokset alkoivat herättää laajaa huomioitakin, ja

kirjakustantajani sanoin minulle ”on muodostunut underground-maine personal trainerina, joka saa aloittelevat asiakkaat kehittymään ennätysvauhtia ja kokeneiden treenaajien sitkeimmätkin kehityslukot aukeamaan kädenkäänteessä”.

Ilokseni aloin saada valmennustiedusteluita pidempää ja pidempää, ulkomailta saakka. Ja mikäpä hienompaa, kuin auttaa ihmisiä paitsi Jyväskylän seudulta myös ympäri Suomea ja esimerkiksi Ruotsista, Englannista, Sveitsistä, Norjasta ja Australiasta parempiin tuloksiin harjoittelussaan!

Ehkä sinullakin on tullut kuoppia, repsahduksia, vastoinkäymisiä ja mutkia elämäntapamuutoksen tai toisaalta tavoitteellisen treenitaipaleesi varrelle? Ehkä olet jopa leimannut itsesi luovuttajaksi, ahdistunut ja turhautunut jatkuviin repsahduksiin? Tai siihen että treenaat ahkerasti, mutta tosi kova työ ei tuo mitään tuloksia?  Ja todennut mielessäsi ”minusta vaan ei ole tähän. Minulla ei ole geenejä, tai itsekuria, tai vastaavaa.. ja ajattelet, että sellaisena pysyt?

Kuulepa, kuoppia tulee kaikille. Mutta niistä pääsee eteenpäin! Olen itse todistanut lukemattomia kelkan kääntämisiä, kehityksen patojen murskaamisia ja motivaatiobuusteja. Olen varma, että sellainen on jemmassa sinullekin!

 

Koulutus ja luennointi -oli aika myös antaa takaisin oppimaansa

2000-luvun loppupuolella oli aika myös antaa takaisin. Ryhdyin myös kouluttamaan personal trainereita ja fysioterapeutteja. Koulutustyö on edelleen osa toimenkuvaani. Vuoteeni mahtuu noin 30-40 luento- tai koulutuspäivää. Koulutan, luennoin ja konsultoin ihmisiä ”tarveys-noviiseista” yli kymmenen vuotta alalla toimineisiin ammattilaisiin. Silti olen kuitenkin etupäässä valmentaja ja personal trainer. Tulin aikoinaan opiskelemaan liikuntabiologiaa saadakseeni valmentaa, sillä rakastan valmentamista ja ihmisten auttamista!

Hyppy vuoteen 2020.. Mitä tapahtuu tänään arjessani ja kuinka voin auttaa juuri Sinua saavuttamaan tavoitteesi ennätysajassa?

Olen edelleen aamusta iltaan niin sanotusti ”kädet savessa salilla”. Takana on nyt noin 27 000 valmennustapaamista kasvokkain upeiden asiakkaiden kanssa. Ja tämä homma jatkuu, sillä opiskelin saadakseni valmentaa ja auttaa vaikkapa Sinua onnistumaan, saamaan parempia ja parempia, jopa poikkeuksellisia tuloksia harjoittelusta, saamaan enemmän virtaa arkeensa.

Valmennan ja teen personal trainingia etupäässä Jyväskylässä, mutta luokseni tulee asiakkaita ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Olen todella kiitollinen, että saa jeesata ja vaikuttaa positiivisesti todella monen ihmisen ja heidän lähipiirin arkeen todella laajalla alueella!

Valmennuksen lomassa teen välillä koulutusreissun, luennon tai pistäydyn mediassa kertomassa liikunnasta, painonhallinnasta ja ravitsemuksesta. Näistä voit lukea ja katsoa esimerkkejä ”Mediassa” osion alta.

Mutta se minusta, Lue ”personal trainer” -osion alta, miten voin auttaa juuri Sinua saavuttamaan tavoitteesi. Jos olet kiinnostunut luennoista, koulutuksesta tai konsultoinnista, lue lisää täältä. 

Liity Timon sisäpiiriin

Haluatko suoraan mailiisi ja heti käyttöösi Suomen kokeneimman PT:n treeni- ja ruokavaliosalaisuuksia, joilla jo sadat ihmiset ovat tehneet hämmästystä herättäviä ja katseet kääntäviä rasvanpoltto-, lihaskasvu- ja kunnonkohotustuloksia?

Back to top